Image
Image

На території українсько-польського прикордоння стартує проєкт популяризації природної спадщини

«УКРАЇНСЬКО-ПОЛЬСЬКЕ ПООЗЕР’Я – КРАЙ ЛЕГЕНД: ВІДКРИЙ ТА НАСОЛОДЖУЙСЯ НЕЗВІДАНИМ» - саме під такою назвою Волинська обласна рада у партнерстві з гміною Влодава (Республіка Польща) реалізовує проєкт, який упроваджується за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020 Європейського Інструменту Сусідства.

Гміна Влодава і Шацький район - це унікальний географічний регіон з великою кількістю озер, річок та лісів, справжня перлина природи зі своєю багатою культурою та історією. Усі ці фактори створюють необхідні передумови для розвитку транскордонного туризму – сектору, який володіє найвищим потенціалом з точки зору прибутковості і можливостей для зайнятості та інвестицій на сільських територіях.

Слава про такі мальовничі озера, як Біле у Польщі та Світязь в Україні уже давно перетнула національні кордони. Однак, небагато людей у Люблінському воєводстві чули щось про такі чудові озера як Пісочне, Люцимер, Перемут, так само, як і невелика кількість українців знайома з прекрасними озерами у гміні Влодава.

Цим унікальним місцям бракує промоції та наявного впізнаваного візуального образу, який би виділяв ці туристичні локації на тлі інших. Саме цей проєкт покликаний зробити внесок у вирішення цієї проблеми шляхом створення платформи для донесення інформації про значні рекреаційно-туристичні можливості транскордонного краю до широкого загалу громадян в обох країнах.

Проєкт передбачає створення та просування спільного транскордонного туристичного бренду озерного краю, який би забезпечив активну промоцію озер Волині та Люблінщини, для збільшення їх туристичного потенціалу.

Окрім цього, важливими компонентами проєкту стануть організація спільного транскордонного фестивалю «Озерна містерія», проведення дискусійної панелі «Брендинг як інструмент підвищення ефективності функціонування туристичної дестинації», створення сайту, розробка концепції просування туристичного бренду, краєзнавче дослідження, навчальний тур до Республіки Польща та виготовлення сувенірної продукції, як маркетинговий інструмент туристичної промоції приозерної території.

Результати проєкту забезпечать активну промоцію природної спадщини українсько-польського прикордоння та сприятимуть зростанню туристичної привабливості даних територій.